Blog

Borkóstoló a történelmi pincében

Borkóstolás a történelmi pincében, egy valódi időutazás!

A pincelátogatásnak van egy különleges aurája, amit nehéz szavakkal kifejezni, és nem véletlen, hogy ezt a kifejezést választottam. Még azok a vendégek is, akik kevésbé érdeklődnek a borkultúra és a borok iránt, hamar magukra találnak ebben a pincében, és az élmény örökre megmarad szívükben. De miért is ilyen különleges?

A pincerendszerünk valódi időutazás, ahol a falak sokat mesélnek... A pincetúránk során felfedezhetitek a pincerendszer hosszát, amely eléri a tekintélyes 6000 métert, méltó módon méltók Tokaj-Hegyalja nevezetes borvidékéhez.

Az egyik ágban található asztal és lóca különleges környezetet teremt a borkóstolás számára. Itt tartjuk meg a kóstolókat, ahol beszélünk a borokról, a szőlőtermesztés fortélyairól, a geológiai adottságokról, a mikroklímáról és a történelmi háttérről. Itt a borok történetét hallgatva érthetitek meg jobban azok ízvilágát.

A pincerendszerben található egy különleges, kör alakú járat is, amelynek története is lenyűgöző. Miért éppen kör alakú, és mi történt ott? Erről is mesélni fogunk nektek, amikor minket látogattok meg.

Ez az élmény minden bizonnyal felejthetetlen lesz, és lehetővé teszi, hogy mélyebben megismerjétek a pincénk titkait és az itt őrzött borok történetét. Gyertek, és osszátok meg velünk ezt az izgalmas időutazást!